Over Eelkje

Eelkje Colmjon – Photographer – Leiden, the Netherlands

Stadsfotograaf van Leiden 2019-2020


Als freelance fotograaf kom ik overal en is geen dag hetzelfde. Ik maak reportages van evenementen (althans, in deze tijd even niet) en maak graag portretten. Voor bedrijven, tijdschriften; voor wie een mooi, persoonlijk portret kan gebruiken.

Met mijn foto’s probeer ik een verhaal te vertellen. Ik fotografeer in binnen- én buitenland. Zo had ik in Iran de hipste dames voor mijn lens, maakte ik in een Servisch romadorp een documentaire over het leven van alledag, en fotografeerde ik Cubaanse jongeren die de Amerikaanse droom willen leven. In 2019 stuurde Scotch & Soda me op reis om het fabrieksleven vast te leggen. Ik portretteerde en interviewde de fabrieksmedewerkers en kreeg zo een uniek inkijkje in de wereld waar de mode van nu wordt gemaakt.


Ik ben lid van Dupho (Dutch Photographers) en ben verbonden met fotobureau Hollandse Hoogte. Samen met andere creatieve ZZP’ers heb ik de Lemon Creatives in het leven geroepen. Wij vormen een sterk collectief dat door nauwe samenwerking ook de grotere projecten aan kan pakken.

Opdrachtgevers voor wie ik regelmatig op pad ben: Magazine on the Spot, LUMC, Universiteit Leiden, De Beelredaktie, Scotch & Soda, Steenvlinder,  Communicatiebureau Volle Maan, Maters & Hermsen, Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden, PS Theater, Economie071, Stichting Jeugd en Samenleving, Incluzio, SPL Kinderopvang, 100% NL, Hoogvliet, Leef, Onze Taal, Movies that Matter Festival, Ingrado, Hilton Garden Inn, The Plastic Soup Surfer, Museum de Lakenhal.


Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail me even!

 

Fotocredits: Leonie van der Helm

 

Fotocredits: Taco van der Eb