Over Eelkje

Foto Eelk

Eelkje Colmjon – Photographer – Leiden, the Netherlands


 

Als freelance fotograaf ben ik getuige van menig evenement en conferentie, maak ik reportages voor tijdschriften en bedrijven en zet ik mijn handtekening onder menig portret. 

Ik fotografeer in binnen- én buitenland. Zo had ik in Iran de hipste dames voor mijn lens, maakte ik in een Servisch romadorp een documentaire over het leven van alledag, en fotografeerde ik Cubaanse jongeren die de Amerikaanse droom willen leven. Begin 2019 stuurde Scotch & Soda me op reis om het fabrieksleven vast te leggen. Ik portretteerde en interviewde de fabrieksmedewerkers en kreeg zo een uniek inkijkje in de wereld waar de mode van nu wordt gemaakt. Ik houd van realistische beelden. De realiteit is vaak al bijzonder genoeg.


Ik ben lid van Dupho (Dutch Photographers) en werk samen met fotobureau Hollandse Hoogte. Samen met andere creatieve ZZP’ers heb ik de Lemon Creatives in het leven geroepen. Wij vormen een sterk collectief dat samen ook de grotere projecten aanpakt.


Mijn opdrachtgevers zijn: Magazine on the Spot, LUMC, Universiteit Leiden, Scotch & Soda, Communicatiebureau Volle Maan, Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden, PS Theater, Economie071, Stichting Jeugd en Samenleving, SPL Kinderopvang, 100% NL, Hoogvliet, Leef, Hello Gorgeous Magazine, Movies that Matter Festival, Radar Advies Bureau, Lyme Vereniging, De Schetswinkel, Ingrado, Hilton Garden Inn, Onze Taal, Xenia Hospice, Workplace Pride, Stichting Topcare, The Plastic Soup Surfer, de Kunstroute, Museum de Lakenhal, Pechakucha Leiden, diverse bedrijven en particulieren.


Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail me even!